Ingredience
3 bílky100 g bílého cukru krupice100 g mandlové mouky70 g hladké mouky3 kyselejší jablka120 g rozpuštěného +40 g studeného másla30 g hnědého cukru20 g plátků mandlí- hrubá mouka na vysypání formy
- špetka soli
Recept na toto mandlové těsto už se tu objevil několikrát… Poprvé jsem zkusila tuto variantu s jablky, než bude čerstvé jarní ovoce, a dopadla skvěle. Vyzkoušejte, mandlová mouka a máslo fungují chuťově perfektně a navíc je koláč raz dva hotový.
Recept vznikl ve spolupráci s http://www.kosik.cz
Postup
Troubu nechte rozehřát na 200 stupňů
Jablka rozkrojte napůl a vykrojte z nich jádřinec
Jablečné půlky nyní nakrájejte na tenké plátky
120 g másla v misce nechte na pár sekund rozpustit v mikrovlnné troubě
Bílky vyšlehejte mixérem se špetkou soli v tuhý sníh
Postupně do něho přidávejte bílý cukr, vždy do doby než se zcela rozpustí
Pak přidejte mandlovou mouku, hladkou mouku a společně je opatrně zamíchejte do sněhu
Nyní do těsta rozpuštěné zchladlé máslo
Těsto vylijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy a navrch plátky jablek
Nyní si připravte směs z másla, hnědého cukru a plátků mandlí
Tuto rozdělte na jablka a koláč dejte péct
Prvních 15 minut na 200 stupňů a dalších cca 20 minut na 175 stupňů
Špejlí zkuste, zda je těsto upečené.