Ingredience
3 -4 vejce uvařená natvrdo2 menší zralá avokáda- ⅓ papriky
1 lžička šťávy z citronu- pažitka
- sůl
- pepř
- chilli vločky (nemusí být)
Po velikonocích přijde každý recept, jak zpracovat vejce natvrdo, vhod. Ten dnešní na oblíbenou vaječnou pomazánku je netradiční v použití avokáda místo majonézy.
Postup
Uvařená vejce rozkrojte napůl, vyjměte žloutek a dejte ho do mixéru nebo kutru.
Ke žloutkům přidejte oloupaná avokáda, citronovou šťávu, trochu soli a pepřeVše rozmixujte dohladka
Vaječné bílky nakrájejte na drobné kostičky, stejně tak papriku.
Nakrájené bílky smíchejte s avokádovou směsí a přidejte nasekanou pažitkuDle chuti pomazánku osolte a opeřete.
Servírujte s pečivem, případně posypané chilli vločkami.