Ingredience
35 g másla + na vymazání25 g hladké mouky3 jarní cibulky450 ml mléka1 lžička dijonské hořčice3 strouhnutí muškátového oříšku450 g směsi ryb (losos a např. treska) + krevet1 lžička čerstvého kopru2 hrsti zeleného hrášku- sůl
- pepř
500 g brambor typu B-C- máslo a mléko na br. kaši
Tento recept je velmi oblíbený ve Velké Británii a jeho variant je mnoho, každá rodina má ten svůj zaručený. Dnes vám přináším základní verzi, který voní mořem a pochutná si na ní celá rodina. Použila jsem výborné ryby s královehradeckého http://www.ocean48.cz .
Postup
Nejprve dejte vařit oloupané brambory do osolené vody, ze kterých později připravíme bramborovou kaši
Troubu dejte předehřát na 200 stupňů.
Ryby nakrájejte na větší kousky, osolte je a opepřeteKrevety oloupejte a zbavte je střívka
Ve větší tlustostěnné pánvi orestujte na másle nasekané jarní cibulky, po chvilce je zasypte hladkou moukou a zarestujte jíšku
Tu posupně zalévejte mlékem, vznikne cibulková bešamelová omáčka
Tu ochuťte lžičkou dijonské hořčice, solí a muškátovým oříškem
Do vroucí bešamelové omáčky přidejte na větší kostky nakrájené ryby (lososa a např. tresku nebo jinou bělomasou mořskou rybu), hrášek a nakonec nasekaný čerstvý kopr.
Uvařené brambory slijte, přidejte do nich máslo a mléko a rozmačkejte je na kaši.
Vhodnou zapékací mísu vymažte máslem, přendejte do ní omáčku s rybami a hráškem a navrch naklaďte bramborovou kašiFish pie dejte péct na 200 stupňů asi na 30 minut.
Dobrou chuť!