Ingredience
- 150 g kvalitních těstovin (např. tagliatelle)
- 15 větších nepředvařených šedých krevet
- 1 cibule šalotka
- 1 - 2 stroužky česneku
- cca 6 cherry rajčat
- cca 6 listů mangoldu (můžete použít i dostupnější baby špenát 50 g)
- 40 ml suchého bílého vína
- cca 3 lístky bazalky
- sůl
- pepř
- slunečnicový olej
- 1 lžička másla
Byly krevety z Ocean48 (http://www.ocean48.cz), byla úroda ze zahrádky… a taky trošku bílého vína a výborné těstoviny. A ze všeho toho byla razdva hotová výborná letní večeře. Když jsou dobré čerstvé suroviny, není třeba žádných složitých receptů a dlouhého vaření.
(rozpis surovin je na dvě porce)
Postup
Těstoviny dejte vařit do osolené vroucí vody.
Šalotku nasekejte najemno, stroužky česneku nakrájejte na plátky. Cherry rajčata nakrájejte na poloviny. Listy mangoldu omyjte a vykrojte z nich tuhý stonek. Pracovat budeme jen s listovou částí. Krevety omyjte, oloupejte je a podélných nakrojením z nich vyjměte střívko.
Ve větší pánvi rozehřejte lžičku másla a lžičku oleje. Přidejte šalotku a po chvilce i plátky česneku, společně krátce zarestujte.
Přidejte očištěné krevety, osolte je a opepřete čerstvě namletým pepřem. Krevety podlijte bílým vínem a nechte ho během pár minut vyvařit.
Když krevety obrátíte, v tento moment přidejte poloviny cherry rajčat, mangold a lístky bazalky, té ne moc, aby nebyla v jídle příliš dominantní. Pánev přiklopte a vše duste asi 4-5 minut.
Mezitím slijte těstoviny a trošku vody z nich si nechte.
V pánvi mezitím zavadne magold a rajčata pustí šťávu. Do pánve přidejte těstoviny a asi 2 – 3 lžíce slité vody z těstovin.
A je hotovo, dobrou chuť!