Ingredience
190 g hladké mouky100 g studeného másla250 ml smetany ke šlehání2 vejce3 lžíce parmazánu1 /2 pórku10 dkg anglické slaniny- sůl
- pepř
Quiche, neboli slaný koláč, peču moc ráda. Je to rychlá večeře a dá se dělat na mnoho způsobů. Zkuste ho!
Postup
Základem je křehké těsto ze 190 g hladké mouky, 100 g másla, špetky soli a 6 lžic studené vody
Ručně propracujeme máslo s moukou a solí v těsto, pokud je suché, přidávejte postupně po lžících studenou vodu
Vzniklé kompaktní těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte je asi na 30 minut do lednice
Poté ho nechte chvíli roztát a vyválejte ho
Placku opatrně přendejte do koláčové formy
Přečnívající okraje odkrojte
Takto připravené těsto je potřeba předpéct v troubě
Nejprve pokryté pečícím papírem a zatížené syrovými fazolemi asi 15 minut a pak na 5 minut odkryté
Mezi tím si připravte náplň ze 250 ml smetany ke šlehání, 2 vajec, čerstvě mletého pepře a 3 lžic parmazánu
Já jsem tentokrát dělala quiche s pórkem a slaninou, jež jsem touto směsí zalila a pekla asi 20 minut při 190 stupních, dokud směs nezezlátla
Dobrou chuť!