Quiche | Coolinářka
7. 7. 2015

Quiche

Ingredience

  • 190g hladké mouky
  • 100g studeného másla
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 vejce
  • 3 lžíce parmazánu
  • 1/2 pórku
  • 10 dkg anglické slaniny
  • sůl
  • pepř

Quiche, neboli slaný koláč, peču moc ráda. Je to rychlá večeře a dá se dělat na mnoho způsobů. Zkuste ho!

Postup

  1. Základem je křehké těsto ze 190 g hladké mouky, 100 g másla, špetky soli a 6 lžic studené vody

  2. Ručně propracujeme máslo s moukou a solí v těsto, pokud je suché, přidávejte postupně po lžících studenou vodu

  3. Vzniklé kompaktní těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte je asi na 30 minut do lednice

  4. Poté ho nechte chvíli roztát a vyválejte ho

  5. Placku opatrně přendejte do koláčové formy

  6. Přečnívající okraje odkrojte

  7. Takto připravené těsto je potřeba předpéct v troubě

  8. Nejprve pokryté pečícím papírem a zatížené syrovými fazolemi asi 15 minut a pak na 5 minut odkryté

  9. Mezi tím si připravte náplň ze 250 ml smetany ke šlehání, 2 vajec, čerstvě mletého pepře a 3 lžic parmazánu

  10. Já jsem tentokrát dělala quiche s pórkem a slaninou, jež jsem touto směsí zalila a pekla asi 20 minut při 190 stupních, dokud směs nezezlátla

  11. Dobrou chuť!

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu