Ingredience
- hladká mouka
- mléko
3 vejce5 žampionů- čerstvý rozmarýn
- čerstvý tymián
- máslo
- listový špenát (čerstvý či mražený)
- česnek
- sůl
- tučný tvrdý sýr
250 ml smetany ke šlehání- čerstvá pažitka
Tento oběd jsem skoro nestačila nafotit, byl snědený rychlostí blesku. Efektní a chutný zároveň, navíc náplně palačinek můžete obměňovat dle chuti. Dnes tedy varianta s žampiony a špenátem.
Postup
Nejprve si usmažte palačinky na větší pánvi (ne úplně do zlata)
Nakrájené žampiony poduste se snítkou rozmarýnu a tymiánu na másle a dosolte
Rovněž poduste listový špenát s jedním nakrájeným stroužkem česneku a solí
Pokud použijete mražený, důkladně z něho vymačkejte vodu
Palačinky naplňte žampiony, špenátem a nastrouhaným tvrdým tučným sýrem, vytvořte měšce a nahoře přichyťte párátkem
Vyskládejte je do máslem vymazané zapékací mísy a zalijte smetanou ke šlehání s rozšlehaným vejcem a špetkou soli
Dejte zapéct na 180 stupňů asi na 20 minut
Hlídejte, aby se palačinky z vrchu nezačaly připalovat, v tomto případě je zakryjte alobalem
Před podáváním posypte čerstvou pažitkou
Dobrou chuť!