Ingredience
1 menší salátová okurka- sýr typu Lučina
1 malá šalotka- půl stroužku česneku (nemusí být)
- sůl
- pepř
- pomazánkové máslo bez příchuti
4 sušená rajčata v oleji- cca
5 lístků čerstvé bazalky 4 černé olivy- sůl
Recepty na tyto pomazánky jsem dávala na FB Coolinářky už na jaře, ale proč si je nepřipomenout… To jen na vysvětlenou, proč je na fotografiích vykvetlý strom 🙂 Celou stylizaci jsem pojala jako „čaj o páté“. Tato anglická tradice se mi moc líbí. Není nad to se v podvečer posadit k lahodnému čaji a posvačit tradiční máslové sušenky Shortbraeads a sendviče s pomazánkami. A dvě si právě dnes představíme: pomazánku ze salátové okurky a pomazánku ze sušených rajčat a oliv s čerstvou bazalkou.
Postup
OKURKOVÁ POMAZÁNKA
Nejprve si rozkrojte podélně salátovou okurku na čtvrtiny, teď si pohodlně vyžízněte semínkaZbylou okurku nastrouhejte na hrubém struhadle, osolte a nechte v cedníčku či sítu vypotit cca 10 minut
Poté z okurky vymačkejte zbylou vodu, a zamíchejte ji s Lučinou a nadrobno nakrájenou šalotkou (případně s podrceným česnekem)
Dosolte a opepřete čerstvě namletým pepřem
POMAZÁNKA SE SUŠENÝMI RAJČAT, OLIV A BAZALKY
Nadrobno si nakrájejte sušená rajčata, černé olivy a bazalkové lístkyVše zamíchejte do pomazánkového másla, opepřete a případně dosolte.
Dobrou chuť!