Ingredience
350 g sekaného špenátu1 stroužek česneku1 najemno nakrájenou šalotku2 vejce +2 žloutky250 ml smetany ke šlehání30 g strouhaného parmazánu- sůl
- pepř
undefined
Postup
Inspiraci k tomuto receptu jsem našla ve starším vydání časopisu Apetit
Tam je ale recept s hráškem, já jsem zvolila špenátovou variantu
Na másle krátce orestujte šalotku, přidejte na plátky nakrájený stroužek česneku a špenát
Můžete použít čerstvý i mražený
Duste ho asi 5 minut a nechte trochu zchladnout
Mezi tím prošlehejte vejce a žloutky, přidejte smetanu a parmazán, osolte a opepřete
Nakonec přimíchejte podušený špenát
Směs rozdělte do máslem vymazaných jednoporcových zapékacích misek a dejte péct do předehřáté trouby na 200 stupňů asi na 20 – 25 minut
Dobrou chuť!