Ingredience
3 /4 kg brambor250 ml mléka50 g másla1 a1 /2 lžíce hladké mouky5 kuliček nového koření4 bobkové listy5 kuliček celého pepře- sůl
1 lžíce octa
Tento recept se v naší rodině dělává už po generace a je fakt, že jsem se s ním nikde jinde zatím nesetkala. Tuto netradiční přílohu – bílé brambory, jak jim říkáme, s dušeným hovězím masem, když naservíruji návštěvě, tak si vždycky řekne o recept, proto nesmí ani tady na blogu chybět.
Postup
Nejprve omyjte pozdní brambory, neloupejte je a dejte je vařit do změknutí
Poté je nechte úplně zchladnout.
Mezi tím si připravte máslovou jíšku, do které nalijte postupně mléko a dokonale ho vmíchejte, aby vám vzniknul hladký řídký bešamelDo něho nyní přidejte lžíci octa, nové koření, bobkový list a celý pepř
Nechte vše pár minut vařit na mírném ohni
Pak vyjměte všechno koření z omáčky a dosolte ji
Oloupané brambory nakrájejte na větší kousky a opatrně je zamíchejte do horké bešamelové omáčky, tak aby je pokryla ze všech stran
Případně dosolte
Jak jsem již psala výše, tato příloha se nejlépe hodí k dušenému hovězímu masu se šťávou.
Dobrou chuť!