Ingredience
1 konzerva cizrny1 /2 stroužku česneku1 hrst čerstvé plocholisté petržele2 lžičky Tahini pasty1 lžička citrónové šťávy- olivový olej
- sůl
2 malé červené řepy1 /2 lžičky sušeného tymiánu
Dnes trochu zdravěji… recept na cizrnovou řekněme pomazánku či hustý dip zvaný hummus pochází z blízkého východu a severní Afriky a já jsem ho poprvé ochutnala před lety v Izraeli. Doplnila jsem ho pyré s pečené červené řepy a tato kombinace byla moc dobrá. Zkuste to!
Postup
Nejprve upečte omyté malé červené řepy v alobalu s olivovým olejem a solí (můžete přidat trochu balzamikového krému)
Asi po 30 minutách by měly být měkké
Vychladlé řepy oloupejte, přidejte sušený tymián, olej z alobalu, ve kterém se pekly a rozmixujte do hladkého pyré
Nyní si připravte cizrnu
Nejprve ji slijte a přendejte do misky, přidejte sezamovou pastu Tahini, česnek, lístky petržele, šťávu z citrónu, asi 4 lžíce olivového oleje a vše rozmixujte do hladka
Ochutnejte a dochuťte solí.
Nyní obě směsi jen tak halabala smíchejte, pokapejte olivovým olejem a podávejte například s arabských chlebem.
Dobrou chuť!