Ingredience
5 -6 středních žampionů Portobello250 g sýru Ricotta2 hrsti lístků plocholisté petržele2 lžíce olivového oleje1 /2 stroužku česneku1 žloutek100 g sýru Halloumi- slunečnicová semínka
- olivový olej
- sůl
Recept na zapékané plněné žampiony Portobello už tu jedem mám (https://www.coolinarka.cz/recept-19) a protože tato úprava je u nás velmi vděčná, zkusila jsem ještě jednu variantu, inspirovala jsem se zde: http://notenoughcinnamon.com/. Sýr Halloumi jsem často opékala v létě na grilu, ale stejně ho lze upravit i na pánvi a společně s žampiony nadívanými Ricottou ochucenou petrželí, tvoří doslova harmonii chutí! Navíc je vše raz dva hotovo, zkátka ideální rychlá večeře… Vyzkoušejte!
Postup
Nejprve si připravte petrželovou Ricottu
Čerstvé lístky plocholisté petržele nasekejte nadrobno a přidejte k nim dvě lžíce olivového oleje, špetku soli a jemně nasekaný česnek
S ním opatrně, stačí opravdu polovina stroužku jen na ovonění
Toto pesto nechte asi hodinu odpočívat, aby se v oleji uvolnila chuť a vůně petrželových lístků
Pak ho zamíchejte do Ricotty (pokud možno s minimem oleje) společně s vaječným žloutkem
Sýr Halloumi nakrájejte na asi půl centimetrové plátky, které z obou stran opečte na pánvi s kapkou olivového oleje do zlatova
Pak je nakrájejte na kostičky.
Z klobouků žampionů Portobello opatrně vyřízněte nožku, aby se daly pohodlně naplnit sýrovou směsí.
Naplněné houby poklaďte kostičkami Halloumi, posypte slunečnicovými semínky a v pekáčku lehce pokapejte olivovým olejemVše dejte zapéct společně s osolenými cherry rajčátky asi na 15 – 20 minut při 180 stupních, dokud sýrová směs neztuhne.
Podávejte s opečenými tousty nebo bagetkou.
Dobrou chuť!