Pečená vepřová žebírka | Coolinářka
13. 10. 2015

Pečená vepřová žebírka

Ingredience

  • 1 kg vepřových žeber
  • 2 střední cibule
  • 4 bobkové listy
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička celého pepře
  • 2 lžíce másla
  • 1 hrnek Coca coly (ne dietní!)
  • 1/2 hrnku kvalitního kečupu
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1 lžička worcestrové omáčky
  • špetka uzené papriky
  • sůl
  • pepř

Vepřová žebírka na grilu už jsme nestihli, ale tento recept vám grilovací sezónu může připomenout celý rok. Upečte si vepřová žebra v troubě s touto originální omáčkou, ve které hraje důležitou roli Coca cola. Všechno to tajné koření v receptuře této legendární limonády jim totiž dodá skvělou chuť!

Postup

  1. Nejprve si žebra rozporcujte, aby se Vám pohodlně pekla i jedla

  2. Tyto nyní uvařte do měkka cca 60 minut ve vodě spolu s 1 rozkrojenou cibulí, 2 oloupanými rozmáčknutými stroužky česneku, 4 bobkovými listy, solí a celým pepřem

  3. Mezi tím si připravte omáčku

  4. Na másle osmažte 1 najemno nakrájenou cibuli a až začne hnědnout přidejte k ní 2 nakrájené stroužky česneku

  5. Společně asi minutu restujte a pak zalijte Coca colou a kvalitním kečupem

  6. Přidejte worcestrovou omáčku, chilli podle chuti, uzenou pariku, čerstvě namletý pepř a sůl

  7. Tuto směs nechte vařit na mírném ohni, dokud nezíská konzistenci hustšího sirupu (cca 20 – 30 minut).
    Uvařená žebírka rozložte do pekáče na pečící papír, zalijte je omáčkou, tak aby jí byla rovnoměrně obalená a dejte péct do předehřáté trouby pod gril na 180 – 200 stupňů, dokud nezískají tu správnou barvu

  8. Podávejte s čerstvým chlebem

  9. Dobrou chuť!

Recepty z masa

Recepty z masa

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu