Martinské rohlíčky | Coolinářka
7. 11. 2015

Martinské rohlíčky

Ingredience

  • 300g hladké mouky
  • 1/2 balení prášku do pečiva
  • 70g cukru krupice
  • 250g tučného tvarohu
  • 5 lžic oleje
  • 1 vejce
  • plátky mandlí
  • bílek z 1 vejce
  • 150g mletých vlašských ořechů
  • 200 ml mléka
  • 50g mletých piškotů
  • 50g cukru krupice
  • 1 lžíce medu nebo marmelády
  • 40ml rumu tuzemáku

K svátku svatého Martina patří nejen mladé víno či pečená husa, ale i tradiční ořechové rohlíčky. Přináším vám recept, který zaručeně zvládnete, těsto je z tvarohu a nemusí kynut. Přesto si pochutnáte na skvělém podzimním pečivu s lahodnou ořechovou náplní, kterou můžete stejně dobře použít i do listového těsta či kynutých koláčů.

Postup

  1. Nejprve si připravte ořechovou náplň

  2. V hrnci ohřejte mléko, ale nevařte ho

  3. Do něho nejprve přidejte cukr a nechte ho rozpustit

  4. Pak vsypte namleté ořechy a nechte je asi 5 minut prohřát

  5. Poté přidejte mleté piškoty, med (mameládu) a rum a vše promíchejte

  6. Asi po jedné minutě odstavte ze sporáku a nechte směs zchladnout.
    Nyní si připravte těsto

  7. Prosátou hladkou mouku promíchejte s práškem do pečiva a cukrem

  8. Pak k této směsi přidejte tvaroh, olej a vejce a vše důkladně (nejlépe ručně nebo hnětacím hákem v robotu) zpracujte

  9. Nyní těsto rozdělte na dvě poloviny a každou vyválejte do kruhové placky o průměru cca 25 cm, to rozdělte na 8 dílů ve tvaru trojúhelníků

  10. Do nejširší části dejte náplň a zarolujte rohlíček

  11. Tyto vyskládejte na plech s pečícím papírem a nechte je cca 30 minut pod čistou utěrkou odpočívat

  12. Pak je pomašlujte vaječným bílkem a každý posypte plátky mandlí

  13. Rohlíčky pečte při 180 stupních asi 20 – 30 minut.
    Dobrou chuť!

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu