Ingredience
100 g nasekaných vlašských ořechů150 g nastouhaných jablek1 hrnek hnědého cukru1 lžíce prášku do pečiva1 hrnek polohrubé mouky3 -4 vejce (dle velikosti vajec)100 ml mléka1 /2 hrnku oleje- máslo + hrubá mouka na vymazání formy
Pokud hledáte snadný recept na rychlou bábovku k čaji či kávě na víkend, zkuste tento jednoduchý recept. Kombinace jablek a vlašských ořechů funguje spolehlivě a jablíčka navíc dodají bábovce vláčnost.
Postup
Předehřeje troubu na 170 stupňů.
Ve větší míse rozšlehejte vejce, k nim přidejte mléko a olej a vše promíchejteNyní do této směsi přidejte nastrouhaná jablka a nasekané vlašské ořechy.
V jiné míse smíchejte sypké suroviny: mouku, prášek do pečiva a hnědý cukrPostupně sypké suroviny vmíchávejte do tekuté směsi
Vznikne těsto, které nalijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku
Tu dejte ihned péct na 170 stupňů na přibližně 45 minut
Zda-li je bábovka hotová, zkuste zapíchnutím špejle
Pokud ji vyndáte suchou, je bábovka hotová
Upečenou ji vyklopte na drátěnou mřížku a nechte zchladnout
Před podáváním bábovku posypejte moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!