Ingredience
1 l jablečného moštu2 lžíce medu- kůra z
1 pomeranče - kůra z
1 citrónu 1 lžička hřebíčku3 kuličky nového koření1 lžička kardamomu1 lžička mleté skořice nebo2 tyčinky celé
Dnešní recept je první z vánočně laděných příspěvků, které vám budu v průběhu adventu přinášet. Vánoce miluju a tak si toto období moc užívám. Ráda bych tu neopakovatelnou atmosféru, všechny ty vůně a chutě vánoc přenesla (byť virtuálně) i sem na blog. Dnes tedy přináším návod na jedlý dárek v podobě doma připraveného horkého jablíčka. Je to úplně jednoduché!
Postup
Do hrnce nalijte kvalitní mošt nebo čerstvou jablečnou šťávu
Přidejte kůru z jednoho pomeranče a z jednoho citrónu, 2 lžíce medu, koření a vše vařte na mírném ohni cca 20 – 30 minut
Poté mošt sceďte a tento koncentrát přelijte do lahví nebo ještě horký rovnou podávejte dle chuti naředěný vodou
Pro dospělé můžete přidat panáka rumu.
Černé „tabulové“ samolepky na lahve jsou z Nanu Nana.
Červeno-bílý provázek, štítek a razítko je ze sady na balení dárků v Tchibo.