Ingredience
- 6 vařených vajec
- 200 g šunky vcelku
- 1 sklenice nakládané zeleniny Moravanka (330 g)
- 1 jarní cibulka
- 200 ml majonézy
- 1 sáček želatiny v prášku
- 2 lžíce pažitky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Některé recepty zkrátka nepotřebují žádnou inovaci. Tradiční suroviny a postup jsou lety prověřené, i když tak trochu retro. Zkuste letos vykoledovaná vejce použít do vaječné tlačenky, budete potřebovat jen pád dalších dostupných surovin.
Recept vznikl ve spolupráci s eshopem Kulinaria.cz, použila jsem formu na chlebíček Guardini.
Postup
Vejce natvrdo oloupejte a nakrájejte na kostičky. Stejně nakrájejte i vepřovou šunku a najemno nasekejte jarní cibulku. Vše dejte do větší mísy.
Nakládanou zeleninu slijte, ale nálev si nechte a nalijte ho do malého hrnce. Okurky a cibulky z nakládané zeleniny nasekejte na kostičky a přidejte ji do mísy, stejně tak majonézu a ostatní drobnou zeleninu (hrášek, mrkev, kapii,…). Vše osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a zamíchejte.
Do nálevu po zelenině nasypte želatinu a postupně zahřívejte a míchejte, tak aby se zcela rozpustila (směs se nesmí vařit). Pak ji nechte lehce zchladnout a nalijte do vaječné směsi, rachyle zamíchejte a ihned nalijte do chlebíčkové formy Guardini vystlané potravinářskou fólií. Tlačenku nechte několik hodin ztuhnout, pak ji vyklopte a nakrájejte na plátky.