Ingredience
- 150 g hladké mouky
- 120 g sádla
- 130 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce kakaa
- meruňková marmeláda Darbo
- višňová marmeláda Darbo
Sádlo v těstě a žádné vejce, jednoduché křehounké cukroví se výborně doplňuje s výbornou marmeládou, já použila meruňkovou a višňovou od rakouské firmy Darbo. Mohu jen doporučit, vyzkoušejte je letos!
Postup
Nejprve promíchejte hladkou mouku s moučkovým cukrem. Směs rozdělte napůl a do jedné poloviny zamíchejte vanilkový cukr a do druhé kakao. Do každé přidejte 60 g sádla pokojové tepoty a rukama zpracujte kompaktní těsta. Ty zabalte do potravinářské folie a nechte přes noc v lednici.
Druhý den těsta vyndejte, nechte je chvíli v pokojové teplotě a pak z každého rukama vyválejte hada, kterého rozdělte na stejné díly, ze kterých pak tvořte kuličky. Ty vyskládejte na plech s pečícím papírem a do každého udělejte koncem vařečky důlek.
Dejte péct nenaplněné na 170 stupňů. Po cca 7 minutách pečení plech vyndejte a tmavé kousky co nejrychleji naplňte pomocí cukrářského pytlíku meruňkovou marmeládou Darbo a světlé višňovou marmeládou Darbo. Pak dejte cukroví znovu do trouby a dopečte ho během dalších cca 7-10 minut.