Ingredience
- 100 ml sojové omáčky
- 30 ml rýžového octa
- 2 lžíce zázvoru od Yuzu.cz
- 1 stroužek česneku
- 1 jarní cibulka
- 1 lžička chilli vloček
- 2 porce lososa
- 2 lžíce sezamových semínek k obalení
To, že v eshopu Yuzu.cz zdaleka nemají je yuzu už víte… a já jsem tentokrát sáhla po skvělém zázvoru, který je teď v zimě ideální nejen do čaje! Nezapomeňte využít slevový kód coolinarka15 na všechny produkty z eshopu Yuzu.cz
Postup
Nejprve si připravte marinádu rozmícháním sojové omáčky, rýžového octa, zázvoru od Yuzu.cz. Přidejte i nasekanou jarní cibulku, plátky česneku a chilli.
Do této marinády položte porce lososa a nechte cca 2 hodiny odpočívat.
Po této době porce lososa z marinády vyndejte a stranu bez kůže obalte v sezamových semínkách.
Obaleného lososa dejte péct do předehřáté trouby na 190 stupňů, po 10 minutách k rybě nalijte marinádu a dopečte ještě dalších 10 minut. Připravit lososa můžete také v horkovzdušné fritéze.


