Sezamový losos se zázvorovou marinádou | Coolinářka
6. 2. 2025

Sezamový losos se zázvorovou marinádou

Ingredience

  • 100 ml sojové omáčky
  • 30 ml rýžového octa
  • 2 lžíce zázvoru od Yuzu.cz
  • 1 stroužek česneku
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžička chilli vloček
  • 2 porce lososa
  • 2 lžíce sezamových semínek k obalení

To, že v eshopu Yuzu.cz zdaleka nemají je yuzu už víte… a já jsem tentokrát sáhla po skvělém zázvoru, který je teď v zimě ideální nejen do čaje! Nezapomeňte využít slevový kód coolinarka15 na všechny produkty z eshopu Yuzu.cz

 

Postup

  1. Nejprve si připravte marinádu rozmícháním sojové omáčky, rýžového octa, zázvoru od Yuzu.cz. Přidejte i nasekanou jarní cibulku, plátky česneku a chilli.

  2. Do této marinády položte porce lososa a nechte cca 2 hodiny odpočívat. 

  3. Po této době porce lososa z marinády vyndejte a stranu bez kůže obalte v sezamových semínkách.

  4. Obaleného lososa dejte péct do předehřáté trouby na 190 stupňů, po 10 minutách k rybě nalijte marinádu a dopečte ještě dalších 10 minut. Připravit lososa můžete také v horkovzdušné fritéze.

Jídla z ryb a mořských plodů

Jídla z ryb a mořských plodů

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu