Ingredience
- Slávky la brujula mejillones
- Paštika z Foie gras malvasia
- Sušená rajčata villaolivo
- Sušená kachní prsa malvasia jamon loncheado
- Ovčí sýr Manchego Semicurado
- Olivy losada
- Víno luis canas crianza do rioja
- brusinkový džem
- čerstvá pažitka plocholistá petrželka
- bílá bagety
- olivový olej
Ať už sháníte originální jedlý dárek nebo skvělé pohoštění na Silvestra, mohu jen doporučit eshop se španělskými delikatesami Edelikatesy.cz nebo jejich kamennou pobočku na Praze 2. Najdete tu výbornou sušenou šunku jamón serrano či ibérico, choriza, foie gras, sýry – ať už typické ovčí manchego nebo kozí sýry. Nabízí také plody moře, extra panenské olivové oleje a samozřejmě španělská vína.
Postup
Já jsem připravila jednoduché pohoštění, kdy jsem na olivovém oleji opekla plátky bílé bagety a pak je obložila španělskými delikatesami – sušená kachní prsa jsem zkombinovala s ovčím sýrem. Jemnou paštiku z Foie gras s brusinkovým džemem a slávky stačilo jen nakombinovat se sušenými rajčaty.
Pak už stačilo jen doplnit čerstvou bylinkou a podávat s dobrým červeným vínem a vychutnat si příjemný večer.