Šlehačkové cukroví | Coolinářka
17. 12. 2019

Šlehačkové cukroví

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 240 g másla
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • moučkový cukr na obalení
  • 1 vanilkový cukr

Tohle cukroví můžete upéct klidně až těsně před Vánoci… Je křehounké a voní po másle a vanilce. Navíc velmi snadné na přípravu!

Postup

  1. Je to jednoduché, v míse smíchejte hladkou mouku, studenou smetanu a nakrájené máslo. Ručně nebo v robotu vypracujte hladké těsto.

  2. Na pomoučeném válu ho vyválejte na tenkou placku. Z ní vykrajujte vánoční tvary, které vyskládejte na plech s pečícím papírem.

  3. Šlehačkové cukroví pečte při 180 stupních v horkovzdušné trouby cca 5 minut.
    Pak ještě horké ho posypte směsí moučkového a vanilkového cukru.

Vánoce a Silvestr

Vánoce a Silvestr

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu