Ingredience
- 200 g strouhané goudy
- 120 g strouhanky + na obalení
- 2 vejce
- 1 malý stroužek česneku
- 2 špetky drceného kmínu
- 100 ml mléka
- olej
- sůl (dle potřeby)
- k servírování: veka, hořčice, pažitka, rajčata, kapie, kyselé okurky, …
V těchto dnech si připomínáme 30 let od sametové revoluce. Pojďme si tímto retro receptem připomenout toto období. Dnes už nejsou podobné „bufáčové“ speciality skoro k sehnání a když, tak je jejich kvalita je všelijaká… Každý máme nějaké „guilty pleasure“ něco, za co se trochu stydíme, ale nikdy neodoláme. A sýrová smaženka je tím mým 😀 . Tak mi tuhle „prasárničku“ odpusťte.
Postup
Ze strouhaného sýru, vajec, strouhanky, drceného česneku, kmínu a mléka zamíchejte těsto. Dle chuti ho dosolte.
Z těsta vytvořte cca 10 malých šišek a ty obalte ve strouhance. Každou pak smažte z obou stran v tlustší vrstvě oleje.
Smaženky servírujte na plátku veky, s trochou hořčice, zeleninou, případně je posypte nasekanou pažitkou.